articol benidorm

11 lucruri gratuite de făcut în Benidorm

31 05, 2023

Dacă bugetul tău este redus, există încă o mulțime de moduri de a economisi bani. Iată un ghid rapid cu 11 lucruri gratis de făcut în Benidorm.


1. Un picnic

La Cascadele Algar, chiar în susul drumului din animata Benidorm, vei găsi o oază de liniște. O cascadă care se prăbușește, cu zone de picnic desemnate și un râu în care să te bălăcești și să înoți. Perfect pentru a te răcori într-o zi fierbinte. Există o mulțime de plimbări și trasee marcate.




2. Orașul vechi Benidorm

Orașul vechi din Benidorm oferă o plimbare grozavă după cină. Permiteți-le copiilor să se desprindă în timp ce explorați străzile șerpuite și pietruite ale orașului vechi, opriți-vă pentru o băutură rece și un pic de cumpărături în magazinele de artizanat. Bucurați-vă de atmosfera orașului vechi și admirați clădirile și arhitectura.




3. Excursia de o zi

Guadalest este destinația ta în afara zilei. În apropierea formațiunilor stâncoase care înconjoară zona există un castel maur de explorat și vechiul turn clopotniță Penon de la Alcala. La doar 25 de kilometri de Benidorm și situată la munți, este foarte pitorească, cu vederi uimitoare. 

Doar 200 de locuitori locuiesc în acest loc minunat, dar merită reținut este că Guadalest este cel mai vizitat loc din Spania – după muzeul Prado din Madrid – așa că o vizită de primăvară devreme ar putea fi de preferată uneia într-o sâmbătă fierbinte din august!



4. Plajele

Probabil că unul dintre motivele de top pentru a vizita Costa Blanca este plajele frumoase, la urma urmei, totul este în nume: Coasta Albă. Kilometri de nisip alb, ape întinse, calde ca o baie vara, și plaje cu steag albastru pentru familii de explorat.

Levante este o altă opțiune bună, dar mai potrivită pentru o mulțime mai tânără, adolescenți și tineri, care se bucură de o zi petrecută și socializează pe plajă.




5. Stânca

Piatra? Da, nu Gibraltar, ci Peñon de Ifach este o stâncă mare impresionantă, înconjurată de plajele din Calpe. Semănând cu cealaltă stâncă Gibraltar, mai faimoasă, se ridică din mare, având o înălțime de 332 m. În Calpe, zona înconjurătoare a fost desemnată rezervație pentru viață sălbatică.




6. Castelul

Un castel militar din secolul al XIII-lea – Castillo de Biar – este, de asemenea, monument național. Are vedere la orașul cu același nume. Castelul se află într-o poziție înaltă, iar priveliștile sunt uimitoare. Un turn înalt, Turnul Omagiului, ziduri fortificate și o poziție de invidiat, o excursie la Castillo de Biar va face o zi grozavă de imaginație pentru orice copil din familia ta!




7. Satul Tradițional

Forfota din Benidorm este fabuloasă, dar s-ar putea să descoperi că după o săptămână vrei și să experimentezi un loc mai local, tradițional și mai liniștit. Nici o problemă. Chiar în afara Benidorm se află Altea, antidotul Benidormului, o oază de calm și un loc perfect pentru o zi de relaxare și de a vedea cealaltă parte a vieții din Costa Blanca.

O destinație super pentru cupluri, este liniștită, plină de flori și la fel de frumoasă ca imaginea pe care o pictează. S-ar putea să descoperi că nu vrei să pleci și mai stai câteva zile într-o vilă romantică de vacanță în Altea.




8. Petrecerea

Desigur, cel mai bun mod de a experimenta o petrecere gratuită – veniți la Benidorm când are loc una dintre festivități.

Veți găsi diverse zile de fiesta, festivaluri și zile sfinte pe tot parcursul anului – dar noiembrie este momentul în care veți găsi Benidorm în regim de petrecere completă. Acesta este, în mod tradițional, când are loc săptămâna festivă, de vineri a celei de-a doua săptămâni. Dacă doriți să experimentați suprasolicitarea petrecerii spaniole, atunci împachetați paracetamolul pentru acea săptămână. 




9. Apa

Nu doar fabuloasa Mării Mediterane, ci niște ape curate și o altă zi grozavă fără să scoți bani. Îndreptați-vă spre baza muntelui Puig Camapana – seamănă cu un leu adormit, de aici porecla. Veți găsi satul minunat denumit Polop care vă așteaptă, totul este la doar o jumătate de oră de Benidorm. Acolo 200 de izvoare naturale și oameni vin de departe pentru a bea apele sulfurice curative, cunoscute că vindecă toate bolile – ei bine, oricum merită încercat! Înapoi în piața satului, puteți vizita și fosta casă a artistului Miro - pentru cei artistici.




10. Crucea din Benidorm

Mulți oameni vin la acest vârf al Sierra Helada (sau Serra Gelada, în valenciană) pentru a se bucura de cea mai bună priveliște asupra Benidormului și a munților din jur. Dar, cu excepția localnicilor, puțini își amintesc că a fost pus în aplicare pentru a protesta împotriva autorizației guvernului lui Franco de a purta bikini și alte costume de baie păcătoase pe plajele sale. Astăzi, aceeași Cruce din Benidorm, care este luminată noaptea, a fost folosită în film datorită naturii sale fotogenice și este un spectacol unic pentru cei care urcă pe acest munte. 




11. Balconul mediteranean

Situat pe stânca Cerro Canfali din Benidorm, Balcón del Mediterráneo sau Balconul peste Marea Mediterană este unul dintre cele mai populare repere ale orașului. Acest punct de întâlnire se mândrește cu vederi spectaculoase ale golfului, vasta Mării Mediterane și „orizontul” urban al acestui oraș din regiunea Alicante. Dispunând de o balustradă de piatră albă, este un reper unic care a devenit o atracție turistică obligatorie în timpul zilei sau seara. Când soarele apune, acest loc prezintă Benidorm și luminile sale spectaculoase.


Această locație este cunoscută și sub numele de Mirador del Castillo sau Punct de vedere al Castelului, deoarece între secolele al XIV-lea și al XVII-lea, a fost casa unei fortărețe spectaculoase care a apărat orașul de nenumăratele raiduri ale piraților algerieni și berberi. În secolul al XIX-lea, mai precis în 1812, castelul din Benidorm a fost preluat de francezi, astfel încât aceștia să poată urmări navele sosite din est (Levante) și vest (Poniente). Cu toate acestea, flota engleză a ajuns să distrugă cea mai mare parte a structurii folosind tunurile de pe navele sale. Castelul a fost abandonat odată cu încheierea bătăliei și din zidurile sale de pe stâncile acestui panou pitoresc au rămas doar câteva urme, alături de piese ceramice datând din mai multe epoci.